ssl-tanusitvany.jpg

Miért jó, az SSL tanúsítvány?

Néhány éve már tudjuk, hogy a Google előnyben  részesíti azokat a honlapokat, amelyek SSL titkosítást használnak az oldalukon. Azóta eltelt idő, és időközben megjelentek az első statisztikák is, amelyek igazolják, hogy ha nem is jelentős mértékben, de valóban helyezésjavulás figyelhető meg az SSL-t használó oldalak esetében a legfontosabb kulcsszavakra.
Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, amely a webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a honlap látogatójának a böngészője és a a honlapot kiszolgáló tárhely között. Az SSL kapcsolat nélküli honlapok esetében a jelszavak és a felhasználónevek titkosítatlanul kerülnek továbbításra a két fél között, ami azt jelenti, hogy ha bárki elkapja ezt az információt, akkor könnyedén kiolvashatja belőle a felhasználónevünket és a jelszavunkat. SSL kapcsolat használata esetén az adatok titkosítva kerülnek továbbításra, ami azt jelenti, hogy még ha el is kapja valaki őket, akkor sem fogja tudni megszerezni a számunkra kényes információkat.
A legegyszerűbben onnan tudható, hogy SSL kapcsolaton keresztül müködik a kommunikáció, hogy a meglátogatott honlap címe nem http-vel kezdődik, hanem https-sel.
Ezt használja a Facebook, a Google és a bankok is, de a webáruházak egy része is. Lényegében minden olyan honlapon ajánlott az SSL használata, amely személyes (főleg pénzügyi) adatokat kezel, hiszen így biztosíthatjuk a látogatóinkat arról, hogy a honlapunkon megadott adataik biztonságban lesznek.
Mivel a keresőoptimalizálás szempontjából egyre nagyobb jelentősége lesz a HTTPS használatának, ezért szeretnénk az Ügyfeleinknek is biztosítani a lehetőséget a használatára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .