Szócikk, hiperhivatkozás SEO

Szócikk hiperhivatkozás SEO

A elkészült honlap SEO-zásánál az egyik fontos szabály a rövid, keresőszavas hivatkozással ellátott  szöveg létrehozása és nagy látogatottságú oldalakon releváns cikkekben történő elhelyezése.

Vállalkozásom több ilyen látogatott oldallal rendelkezik, összesen eddig 40 hír és szakportálon tud elhelyezni ilyen szócikkeket egyszerre.

Amikor egy bemutatkozó tartalmat (szolgáltatás, céghonlap, elérhetőség) megírsz és a 4-6 mondatba sűrítesz, a vállalkozásod, szolgáltatásoddal kapcsolatos szavakat, vagy szókapcsolatokat helyezel bele. Pl. kártevő mentesítés, cipőbolt, ablakcsere vagy  duguláselhárítás. Ezt a rövid bemutatkozó cikket a megfelelő kulcsszavaknál a honlapod tartalmára mutató hiperhivatkozásokat teszel alá.

Ezt a szövegtartalmat általában releváns cikkek között szponzorált hirdetésként, vagy ha a bemutató szöveg hosszabb külön cikk formájában helyezik el a fent említett oldalakon.

A kereső motorok a lehívott kulcsszó alapján megtalálják ezeket a hivatkozásokat és elhelyezik a találati oldalakon.  Egy ilyen formában elkészített cikk persze kevés. Ezért kel több oldalon elhelyezni, ami viszont nem kevés pénz.

Az én megoldásom pénzbarát lehetőség, mert saját tulajdonú oldalakon, portálokon helyezem el a tartalmat, így nem kell külön megfizetni egy külsős tartalomszolgáltatót  és a honlap SEO hátterével foglalkozó szakembert.

Mire jó szócikk, hiperhivatkozás

Amikor egy másik oldalon a Te oldaladra hivatkozó szövegrészt helyezel el és alá teszed a Te oldaladra mutató linket, akkor kezdhetünk beszélni link építésről hivatkozás kihelyezésről. Minél több oldalon helyezel el szócikket, vagy hiperhivatkozást oldalad annál erősebb a Google számára. Ez viszont nem egyszerű feladat, mert manapság egy Pr cikk megírása és a megfelelő helyekre történő kihelyezés komplett feladat. Szükség van hozzá nagy látogatottságú oldalakra.

Ezek a feltételek nálam adottak. Tekintsd meg a szócikkeket tartalmazó oldalainkat.

Továbbra az is fontos szemszög, hogy lehetőleg ne egy tárhelyen működjenek az adott hivatkozások kihelyezésére szolgáló oldalak. Vállalkozásom több céggel tart fent kapcsolatot, lehetőséget biztosítva az optimális megoldásra. Ezt a szolgáltatást, már fél éves díj keretében is meg tudjuk oldani pénztárbarát árakon.

Itt olvashatsz hirdetési felületeimről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .