Google Chrome reklámblokkolója 2018 február 15-én indult

De mit is jelent mindez pontosan?

A Google csatlakozott a „Koalíció a jobb hirdetésekért” (Coalition for Better Ads) nevű közösséghez. A Koalíció célja, hogy követelményeket fogalmazzanak meg, amelyek révén jobb hirdetések jutnak el a fogyasztókhoz. A zenét lejátszó hirdetések, a teljes oldal kitöltő felugró ablakok, a villódzó reklámok például tiltottak lettek

Az irányelvek bárki számára elérhetőek  a program weboldalán, ahol részletes magyarázattal szolgálnak, hogy mely hirdetéstípus sérti az irányelveket.

Az érintett weboldalak, amely megsértik az irányelveket a „Hirdetésiélmény-jelentésen” keresztül kapnak értesítést, és az oldaltulajdonosok itt kérhetnek felülvizsgálatot, amennyiben az online reklámjaikat rendbe tették.

 

A Google közleménye szerint a Chrome az oldalon található összes hirdetést blokkolni fogja, amennyiben egy oldal 30 napon keresztül megsérti az irányelveket. További részletek olvashatóak a Google súgó oldalán a hirdetésiélmény jelentésről. A súgó videókkal, és képernyő-felvételekkel segít megértetni a folyamatot. Érdemes még átolvasni a Google hirdetésekre vonatkozó irányelveit is.

A Google stratégiája elég világos: A Chrome böngésző segítségével csökkenteni azon oldalak bevételeit, amelyek gyenge minőségű reklámokat jelenítenek meg, legalábbis azokat, amelyek sértik az irányelveket.

A Google azt is világossá tette, hogy nem egyetlen hirdetés után jön a blokkolás. A program első két hónapjában az oldalmegtekintések 7,5%-a lesz a küszöb, ami 5%-ra csökken a következő négy hónapban, végül 2,5%-a lesz az állandó küszöbszint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .