Mi az a ChatGPT?

A ChatGPT egy olyan mesterséges intelligencia (MI) technológia, amelyet a OpenAI fejlesztett ki, és a GPT (Generative Pre-trained Transformer) architektúrán alapul. A GPT egy olyan neurális hálózat típus, amely képes generálni és értelmezni emberi nyelvet. A ChatGPT egy ilyen GPT alapú modell, amely képes természetes nyelven kommunikálni az emberekkel, és válaszokat generálni a felhasználók által feltett kérdésekre vagy adott információkra.

A ChatGPT egyfajta „chatbot”, vagyis egy olyan gépi intelligencia rendszer, amelynek célja az emberi-szerű párbeszéd kialakítása. A modell számos különböző témában tud információkat szolgáltatni, kérdésekre válaszolni, feladatokat megoldani és általános párbeszédet folytatni a felhasználókkal.

Az OpenAI ChatGPT modelljei a felhasználók által megadott szövegeken alapulnak, és nagy mennyiségű internetes tartalom alapján tanulnak. Ezek az előzetesen tanított modellváltozatok képesek a nyelv struktúrájának és jelentésének megértésére, így hozzáértő válaszokat és értelmes párbeszédet képesek generálni.

A ChatGPT technológia számos felhasználási lehetőséget kínál, beleértve az online ügyfélszolgálatot, oktatást, szórakoztatást, információszolgáltatást és sok egyéb területet, ahol az emberi-szerű interakció vagy információcserére van szükség.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .